03-04-2015 / Αποκατάσταση παραλίας Μπατσίου

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στην παραλία του Μπατσίου, έπειτα από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για τη χρηματοδότησή τους. Από αυτά, τα 60.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία και τα υπόλοιπα θα δοθούν για την ακτομηχανική μελέτη, που είναι απαραίτητη ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Ήδη το έργο της αποκατάστασης των ζημιών έχει ανατεθεί και οι εργασίες ξεκινούν αμέσως, καθώς δίνεται μάχη με το χρόνο, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Το θέμα της παραλίας του Μπατσίου ήρθε ως έκτακτο στο περιφερειακό Συμβούλιο, έπειτα από προτροπή του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, που είχε δει από κοντά τις ζημιές κατά την επίσκεψή του στην Άνδρο, για την εορτή της Θεοσκεπάστου, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αντ. Λάβδα. Το περασμένο Σάββατο, μάλιστα, ο κ. Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Άνδρου υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών, ενώ στη σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήθηκε το μείζον θέμα της ακτομηχανικής μελέτης.

Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να υπολογίσει στην χρηματοδότηση και την μελέτη, κάτι που έκανε άμεσα, φέρνοντας το θέμα εκτάκτως και εκτός ημερησίας διατάξεως στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ευχαριστούν τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την άμεση ανταπόκρισή του. Ευχαριστούν επίσης τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργο Λεονταρίτη και Φιλήμονα Ζανετίδη, καθώς και τον Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη για την συνεισφορά τους στην υλοποίηση του έργου.