25-04-2015 / Προσάραξη στα Πέζα

Με αφορμή δημοσιεύματα σε τοπική ιστοσελίδα, σχετικά με το ναυάγιο στα Πέζα, θέλω να ενημερώσω τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες, ότι ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τη πρώτη στιγμή, ώστε να διασφαλιστεί το συμφέρον του Δήμου. Παρακολουθούμε στενά όλες τις διαδικασίες απομάκρυνσης και είμαστε σε τακτική επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις όποιες ενέργειες γίνονται στην περιοχή.

Το αν έχει κάνει και ποιές ενέργειες η δημοτική αρχή, σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές οι ενέργειες, είναι κάτι που θα γνωστοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες. Μέχρι τότε, η δημοτική αρχή - για λόγους που εύκολα κατανοούν όλοι, προφανώς και οι συντάκτες των δημοσιευμάτων - δεν είναι δυνατό να προβεί στην παραμικρή δημοσιοποίηση γύρω από το θέμα.

Ο Δήμος είναι παρών και θα μετέχει σε όποια απόφαση παρθεί για τον τρόπο απομάκρυνσης  του πλοίου, προκειμένου να διασφαλιστεί το περιβάλλον.

Είμαστε ενήμεροι για όλη τη πορεία των δράσεων, ενώ παράλληλα είμαστε σε συνεργασία με έμπειρους ναυτιλιακούς γνώστες του αντικειμένου και με εξειδικευμένους νομικούς, προκειμένου να διασφαλίσουμε το συμφέρον του Νησιού μας.